Народно Читалище "Яна Лъскова-1905"

„Нощ на книгите за Хари Потър” се проведе в библиотеката в стария Несебър при НЧ”Яна лъскова-1905”. За първа година Несебър се включва в международната инициатива вдъхновена от поредицата на Дж. К. Роулинг. Инициативата на британският издател Bloomsbury „Нощ на книгите за Хари Потър” се провежда в цял свят задължително в първия четвъртък на месец февруари /7 февруари/а в България се организира от Издателство
„Егмонт”

Точно на 7февруари почитатели от всички възрасти на момчето-магьосник се събраха в библиотека – стар град за да споделят увлечението си по неговите приключения.

Темата на тазгодишното събитие беше „ Хогуортс”.
Библиотеката се преобрази в най-доброто училище за вълшебства и магии, където имаше  сови, носещи писма от Хогуортс, летящи метли, магическо кълбо, отвари, магически пръчки, известната разпределителна шапка, летящи свещи и много други изненади.

След специалната разпределителна церемония , се проведе оспорвано състезание между домовете ”Слидерин”, „Грифиндор” , „Рейвънклоу” и „Хафълпаф” на теми „Голям магически куиз” , „Намерете думата” и „Ако бях ученик в „Хогуортс”. Още много забавни игри, много изненади и награди превърнаха срещата в незабравимо изживяване.
Победители в игрите от празничната нощ бяха магьосниците от дома „Слидерин” , които получиха златен снич, а всички участници получиха грамота „Хари Потър поздравление” и се почерпиха с вълшебни лакомства..

Сред основните цели на кампанията е възможността да се предаде на следващото поколение читатели магията на книгите, като един истински феномен в съвременната детска литература. Поредицата за Хари Потър успява да върне интереса на милиони млади хора към четенето.

 


 
 

balgarka1makedonka1mecemvria1blian1surpriz1mena1teatar1decata1poprockfest01folklor1