Народно Читалище "Яна Лъскова-1905"

balgarka gr prix
 
• ФФ"Българка" с Grand Prix - "Евро фолк 2013" - В.Търново
Носител на GRAND PRIX и статуетката „Златен Орфей” на IV Национален шампионат по народни изкуства „Евро фолк 2013”- В.Търново ФФ”Българка бе безспорен фаворит във Велико Търново.
ФФ”Българка” към НЧ”Яна Лъскова-1905”-Несебър е новият носител на GRAND PRIX и „Златен Орфей” на IV Национален шампионат по народни изкуства „Евро фолк 2013” провел се в старопрестолния град Велико Търново на 27 април 2013г. 
Заедно с голямата награда гласовитата група грабна и златния медал за обработен фолклор, званието- Лауреат на IV Национален шампионат, званието „Национален шампион”, получи Грамота за съществен принос при съхранение и развитие на българските традиционни народни изкуства , ръководителят на ФФ”Българка”- Дафина Налбантова бе удостоена със званието „Маестро” и състава получи Препоръка – за участие в Световния шампионат по фолклор. Групата се състезава с над 80 формации и за пореден път по безапелационен начин спечели сърцата на жури и публика.
В дните на шампионата ФФ”Българка” се надпреварва и във XVII Старопланински събор „Балкан фолк 2013”, организирани от Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали в която членуват 90 фестивала, които се провеждат в Лондон, Париж, Санкт Петербург и др.
На този фестивал за изключителното си представяне групата бе отличена с почетния знак на Старопланински събор „Балкан фолк”, завоюва званието Лауреат на Старопланински събор, спечели Диплом за достойно представяне и Грамота ”Илиян Николов” за приемственост между поколенията. 
Наградите спечелени от ФФ”Българка” към НЧ”Яна Лъскова-1905”-Несебър са плод на творческата дейност на самодейния състав към Читалището в Несебър и заслужава адмирации, както за самото си представяне така и за приноса на всички самодейци в съхраняването и запазването на исконното българско наследство.
Читалищното Настоятелство благодари на членовете на ФФ”Българка” за достойното им представяне и им пожелава още по-високи творчески успехи !

Катержина Христова – Секретар на НЧ”Яна Лъскова-1905”, Дафина Налбантова- ръководител на ФФ”Българка” и членовете на ФФ”Българка” отправят своите огромни благодарности към кмета на Община Несебър Николай Димитров за голямата морална и финансова подкрепа, чрез която се реализира това участие. Благодарности и на Костадин Нищелков за оказаното съдействие.
 
Читалищното Настоятелство при НЧ ”Яна Лъскова -1905” Несебър поздравява своите членове с настъпващите Великденски празници и им пожелава здраве и  успехи!
Нека доброто е винаги в сърцата Ви и надеждата не Ви напуска!
 
 

 
 

balgarka1makedonka1mecemvria1blian1surpriz1mena1teatar1decata1poprockfest01folklor1