Народно Читалище "Яна Лъскова-1905"

Praga 1

ФФ „Българка” при НЧ”Яна Лъскова” Несебър се завърна само преди няколко дни от Прага и Виена с голямото отличие Гранд При. Групата взе участие в VI ти Гранд Фестивал „Магичните Мостове на Прага и Виена“ който се проведе в периода 31 март-4 април тази година и чийто основна цел бе да събере нови и интересни млади таланти заедно, да представи техните умения и културни традиции пред публиката, да спомогне за създаването на нови приятелства, да обогати мултинационалната култура на база взаимно уважение към традициите на всички нации и държави по света.


Организатори на този престижен фестивал са Международна Благотворителна фондация – „Фестивални мостове” съвместно със Виенското висше фолклорно училище – „Donaustadt” и Център за фестивални програми „ Taylis „- Чешка република и е организиран на две нива. С участието си в Прага, спечелвайки първо място „Българка” бе допусната за участие на второ ниво –Виена , където успя да се пребори с голямата конкуренция и безусловно да грабне най-високото отличие на фестивала- Гранд При.
ФФ „Българка” при НЧ”Яна Лъскова” Несебър  е една от най-популярните фолклорни формации в читалището и несъмнено принадлежи към културното богатство на Несебър днес. Вече 10 години групата впечатлява с богата палитра от песни. Концертната и обществената дейност на хора е богата. Включва участия в големи български фестивали; общински мероприятия и концерти, читалищни прояви. Групата е носител и на много награди . Ръководител на фолклорната формация „Българка” е Дафина Налбантова.
ЧН при НЧ”Яна Лъскова-1905” изказва своята благодарност на членовете на ФФ”Българка”, които ни представиха по най-добрият начин и достойно защитиха името на читалището, общината и България .
ЧН при НЧ”Яна Лъскова-1905”благодари на Община Несебър, която направи тази възможност –реалност.


 
 

balgarka1makedonka1mecemvria1blian1surpriz1mena1teatar1decata1poprockfest01folklor1