Народно Читалище "Яна Лъскова-1905"

 ФФ”Македонка” при НЧ”Яна Лъскова-1905” спечели престижната награда – „Представителен фолклорен ансамбъл на СIOFF –България” – едно звание , което задължава, дава права и открива нови международни възможности пред фолклорната формация.
Община Бургас бе домакин на концерта от Първия етап на четвъртият национален преглед на фолклорните ансамбли, който се състоя на 16.02.14 г в залата на Дома на нефтохимика- гр.Бургас.
 
diploma
        По инициатива на г-жа К.Христова – секретар на НЧ”Яна Лъскова – 1905” ФФ „Македонка”, бе включена за участие в този първи етап като трябваше да премери сили сред многобройните състави и формации от цялата Бургаска област. След което, групата бе допусната да участва и във втория етап, който се проведе отново в гр.Бургас – на 28.06.14 г. Само 15 самодейни състава от област – Бургас, бяха допуснати от журито за участие във втория етап на прегледа.
        Преди броени дни пристигна и Диплома на групата, че са избрани за Представителен фолклорен състав на СIOFF - България, което им дава правото да участват в различни международни прояви организирани от СIOFF – България и да бъдат член на тази международна културна организация за периода от 2015 г до 2018 г.
Браво момичета! Поздравления за завоюваната престижна награда !
        Читалищното настоятелство отправя своята благодарност към ФФ „Македонка” за доказаният богат творчески потенциал и към нейната ръководителка – г-жа Вера Александрова за високия професионализъм в работата с групата.

 

 
 

balgarka1makedonka1mecemvria1blian1surpriz1mena1teatar1decata1poprockfest01folklor1